Gyldig fra

Vurderingsstyrelsen tilbyder i dag op mod 80.000 boligejere en vejledende vurdering

Udvalgte boligejere i hele landet får i dag tilbudt en vejledende vurdering. Vurderingsstyrelsen ser frem til at få værdifulde erfaringer frem mod udsendelsen af de juridisk bindende ejendomsvurderinger, der bliver udsendt fra andet halvår af 2020 og frem

De nye ejendomsvurderinger skal være til at forstå for danskerne, når de sendes ud fra andet halvår af 2020 og frem. I dag er første milepæl på vej mod de nye ejendomsvurderinger, når Vurderingsstyrelsen inviterer op mod 80.000 boligejere til at modtage en vejledende vurdering og efterfølgende give værdifuld feedback.

”I dag tager vi et stort skridt i arbejdet mod de nye og mere retvisende ejendomsvurderinger, der bliver udsendt fra andet halvår 2020 og frem. Vi tager første del af det nye vurderingssystem i brug, når vi tilbyder op mod 80.000 boligejere en vejledende vurdering i forbindelse med denne test. Målet er at gøre de fremtidige vurderinger så gennemsigtige og letforståelige for boligejerne som muligt. ”, siger Hakon Iversen, direktør i Vurderingsstyrelsen.

De vejledende vurderinger er ikke juridisk bindende og har derfor ingen skattemæssig effekt. Ligesom de juridisk bindende vurderinger vil de dog bygge på flere og mere detaljerede data – herunder boligens størrelse, alder, type og beliggenhed – og ikke mindst prisudviklingen på boligmarkedet i det område, hvor ejendommen ligger.

Forståelig kommunikation til boligejerne

Tilbuddet om at modtage en vejledende vurdering sendes til ejerne af simple enfamiliehuse. Det er parcel- og rækkehuse, som ikke er omfattet af særlige forhold. Det skyldes, at det er den type ejendomme, der findes flest af i Danmark, ligesom datagrundlaget er gennemprøvet på området. Det giver de bedste forudsætninger for at teste første del af vurderingssystemet, inden de juridisk bindende ejendomsvurderinger udsendes fra 2020 og frem.

”En storskalatest som denne kan give os værdifuld viden om, hvordan boligejerne oplever det nye vurderingssystem og de nye vurderinger. Vi ser meget frem til at søsætte første del af det nye system og få ny viden om, hvordan danskerne oplever de nye vurderinger, og hvor vi kan gøre oplevelsen endnu bedre”, udtaler kundekommunikationschef i Vurderingsstyrelsen, Stine Schmidt Raaholt.

Vurderingsstyrelsen har netop lanceret vurderingsportalen.dk. Her kan alle interesserede se videoer, læse grafikker og dykke ned i detaljerede tekster om principperne bag de mange nye data i vurderingerne. På siden kan boligejerne også se mere om den fremadrettede proces og få svar på de fleste øvrige spørgsmål om deres fremtidige ejendomsvurdering.

“Vi håber, at portalen kan være med til at skabe tryghed for boligejerne om de nye vurderinger”, siger Hakon Iversen.

 

Kontakt: tlf. 72 22 16 00 / presse@vurdst.dk