Gyldig fra

Rekordmange boligejere modtager årsomvurderinger

Ejerne af 126.559 ejendomme får nu brev fra Vurderingsstyrelsen om, at deres ejendomsvurdering er blevet ændret. Antallet af de såkaldte årsomvurderinger er det højeste nogensinde og skyldes, at Vurderingsstyrelsen og kommunerne tager de sidste skridt mod at sende de nye ejendomsvurderinger ud.

Rekordmange boligejere kan se frem til at få en årsomvurdering ind ad brevsprækken i den kommende tid.

En årsomvurdering er en ændret vurdering af en ejendom, hvor større forandringer flytter værdien markant.

”Mange kommuner opdaterer oplysningerne om borgernes ejendomme, så data kan være klar, når vi fra andet halvår 2020 begynder at sende nye ejendomsvurderinger ud. Det betyder, at flere boligejere end normalt får en årsomvurdering, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu har sat godt og rettidigt punktum for en ekstraordinær indsats i Vurderingsstyrelsen,” siger direktør i Vurderingsstyrelsen, Hakon Iversen.

Der er samlet set lavet årsomvurderinger for 126.559 ejendomme i 2019. Siden 2013 har Vurderingsstyrelsen hvert år udsendt cirka 100.000 årsomvurderinger.

Historiske vurderinger

Årsomvurderinger sker som følge af ændrede planforhold eller på baggrund af kommunernes forskellige varslinger om nybyggeri, ombygning eller nedrivning af ejendomme.

Også antallet af varslinger sætter i 2019 rekord. Den 14. februar 2020 var der således behandlet 670.039 varslinger fra kommunerne – en stigning på over 20 procent i forhold til året før.

”Årsomvurderingerne for 2019 adskiller sig ikke kun i antal – de er også de sidste planlagte for ejerbolig, inden vi tager det nye vurderingssystem i brug. Dermed markerer de en milepæl,” siger Hakon Iversen.

Afstanden mellem de 670.039 varslinger og de 126.559 årsomvurderinger skyldes, at varslinger kun fører til årsomvurderinger i tilfælde af ændringer af væsentlige forhold for boligen. Samtidig kan der være flere varslinger på samme ejendom.

 

Om Vurderingsstyrelsen

Vurderingsstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lagt om til en række nye styrelser. Det er Vurderingsstyrelsens opgave at udarbejde vurderinger af alle landets ca. 1,7 millioner ejerboliger og ca. 0,5 millioner andre ejendomme, herunder ca. 400.000 erhvervsejendomme og ca. 100.000 landbrugs- og skovejendomme. Vurderingsstyrelsen har hovedkontor i Roskilde.