Gå til indhold

Indsats skal øge beskatning af boliger i udlandet

Ny kampagne er rettet mod danskere, der mangler at oplyse skattemyndighederne om ejendom i udlandet.

Uanset om man har ferielejlighed i Spanien, hus i Tyrkiet, sommerhus i Sydfrankrig, hytte i Norge eller ødegård i Sverige, skal man huske at oplyse skattemyndighederne om ejendommen og muligvis betale ejendomsværdiskat i Danmark.

Vurderingsstyrelsen sætter nu lup på danskere, der har en ejendom eller en feriebolig i udlandet, som de muligvis ikke har oplyst noget om på deres oplysningsskema.

På baggrund af oplysninger fra udenlandske myndigheder vil Vurderingsstyrelsen i første omgang sende knap 6.000 danskere et brev, der informerer dem om pligten til at oplyse om deres udenlandske ejendomme – og om de skal betale ejendomsværdiskat i Danmark af ejendommen.

”Reglerne er fuldstændig ens. Sommerhusejere i Blokhus og Gilleleje betaler som oftest ejendomsværdiskat, og det skal man selvfølgelig også betale selvom sommerhuset ligger i Sydfrankrig. Vurderingsstyrelsens mål er, at flere danske skatteydere skal angive oplysninger om ejendomme, de køber eller ejer i udlandet, så disse ejendomme indgår i beskatningsgrundlaget i Danmark,” siger underdirektør Hanne Michaelsen, Vurderingsstyrelsen.

Uanset hvor i udlandet man har en ejendom, så skal man, hvis man bor og er skattepligtig i Danmark, oplyse om ejendommen – også selvom man betaler skat af ejendommen i udlandet. Man kan få nedsat den danske ejendomsværdiskat med den ejendomsskat, der er betalt i udlandet.

Udlejer man sin ejendom i udlandet, gælder samme regler, som hvis ejendommen lå i Danmark. Det vil sige, at man skal oplyse lejeindtægter. En del af lejeindtægterne er skattefrie, mens der skal betales skat af den resterende del.

Gør det selv

Vurderingsstyrelsen henvender sig i første omgang direkte til danske skatteydere, hvor der er en sandsynlighed for, at de har glemt at oplyse om deres udenlandske ejendom. Udsendelsen af brevene sker på baggrund af oplysninger fra udenlandske myndigheder. Vurderingsstyrelsen deltager i en tiltagende udveksling af data med andre lande.

Formålet med brevene er at få borgere til selv at oplyse ejerforhold af deres udenlandske ejendomme, så ejendommen fremadrettet fremgår på borgerens oplysningsskema og der sikres korrekt beskatningsgrundlag.

Senere vil Vurderingsstyrelsen følge op med en større indsats overfor de skatteydere, der ikke selv har indberettet eller oplyst om de udenlandske ferieboliger.

Læs mere:

Ejendom i udlandet - Skat.dk