Gå til indhold

15.000 boligejere har takket ja til en vejledende testvurdering

Bare 48 timer efter de vejledende testvurderinger er blevet udsendt, har flere end 15.000 boligejere takket ja til at deltage i testen. Det glæder Vurderingsstyrelsen, der får værdifulde informationer fra boligejerne frem mod udsendelsen af de juridisk bindende vurderinger fra 2020 og frem.

Flere end 15.000 boligejere har allerede takket ja til tilbuddet om at se og give feedback på en vejledende testvurdering af deres bolig. Heraf har 5.600 nu gennemført testen. Sådan lyder status 48 timer efter de op mod 80.000 danske boligejere onsdag modtog Vurderingsstyrelsens invitation i deres digitale postkasse.

De vejledende testvurderinger har til formål at teste boligejernes oplevelse af kommunikationen om vurderingerne og det underliggende datagrundlag. Det sker som optakt til udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger fra andet halvår 2020 og frem.

Ifølge direktør i Vurderingsstyrelsen, Hakon Iversen, vidner antallet af åbnede testvurderinger først og fremmest om stor interesse blandt boligejerne.

”Vi har nu påbegyndt en storskalatest af boligejernes oplevelse af det nye vurderingssystem, og vi er meget tilfredse med, at så mange danskere allerede har vist interesse for at deltage og se en vejledende testvurdering af deres bolig – det lover godt for det samlede antal deltagere,” siger han.

Hos Vurderingsstyrelsen er det ambitionen at sikre boligejerne mere retvisende og mere gennemskuelige ejendomsvurderinger. Derfor er danskernes oplevelse af de vejledende testvurderinger vigtig viden for Vurderingsstyrelsen, der finjusterer og kvalitetssikrer, frem til de nye og juridisk gældende ejendomsvurderinger kan sendes ud fra andet halvår 2020 og frem.

Hos Vurderingsstyrelsen er det håbet, at flest mulige boligejere vil deltage i testen, så grundlaget for de nye vurderinger bliver så godt som muligt.

”Målet er at få brugbar feedback på, hvordan boligejerne oplever og forstår grundlaget for vurderingerne. Uanset om det er positiv eller kritisk feedback, giver besvarelserne en værdifuld mulighed for at tilpasse systemet og kommunikationen, før de juridisk bindende vurderinger sendes ud,” forklarer Hakon Iversen.

De nye vurderinger er baseret på flere og mere detaljerede data end tidligere, og som noget nyt har boligejerne desuden mulighed for at se og eventuelt gøre indsigelser til de data, der ligger til grund for deres vurdering.

De vejledende testvurderinger er en del af en storskalatest og er ikke juridisk gældende. Således har de heller ingen skattemæssig betydning for de inviterede ejere.

 

Om Vurderingsstyrelsen

Vurderingsstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Vurderingsstyrelsens opgave at udarbejde vurderinger af alle landets ca. 1,7 millioner ejerboliger og ca. 0,5 millioner andre ejendomme, herunder ca. 400.000 erhvervsejendomme og ca. 100.000 landbrugs- og skovejendomme. Vurderingsstyrelsen har hovedkontor i Roskilde.

Kontakt: tlf. 72 22 16 00 / presse@vurdst.dk