Kort om ejendomsbeskatning

Vi bruger de nye ejendomsvurderinger til at beregne, hvor meget en ejendomsejer skal betale i boligskat.

Alle ejendomsejere betaler ejendomsskat. Det er de offentlige ejendomsvurderinger, der er udgangspunkt for beskatningen af landets ca. 2,3 mio. ejendomme, og samlet bidrager ejendomsskatten hvert år med ca. 50 mia. kroner til velfærdssamfundet. Det svarer til finansieringen af den danske folkeskole.

De nye ejendomsvurderinger danner grundlag for ejendomsskatterne for ejerboliger fra januar 2021 og for øvrige ejendomme fra 2022, uanset hvornår ejendomsejeren modtager vurderingen.

Hvis en boligejer har betalt skat af en for høj vurdering i perioden fra 2011 til 2020, hvor de offentlige ejendomsvurderinger var suspenderet, får boligejeren penge tilbage med rentetillæg. Hvis boligejeren har betalt for lidt i perioden, vil boligejeren ikke blive opkrævet penge. Læs mere om tilbagebetalingsordningen

Den 1. januar 2024 træder nye regler for ejendomsbeskatning i kraft. De nye skatteregler medfører skattelettelser for de fleste boligejere, mens de resterende får en skatterabat, der sikrer mod skattestigning som følge af boligskatteomlægningen.

Læs mere om de nye boligskatteregler 

 

Forskellige ejendomsskatter

Ejendomsskatten er inddelt i tre forskellige kategorier: ejendomsværdiskat, grundskyld og kommunal dækningsafgift.

Tre typer ejendomsskatter